Cauta


 
Saramura de peste
 (Voturi: 5)

Timp de preparare: 120 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 
1,5kg stiuca,
50g slanina,
sare,
150ml. suc de rosii,
1 lingura pasta de tomate,
200ml apa,
piper,
6 - 7 catei de usturoi,
1 lingurita cimbru maruntit,
1 ardei iute,
1 legatura patrunjel verde,
1/2 lamaie.
 
Reteta concurs -Participant: ANISOARA URSAN

Imagini ale preparatului

Mod de preparare

Se curata pestele doar de intestine, nu si de solzi.
Se spala bine cu apa rece, apoi se portioneaza, se cresteaza partea groasa a pestelui (sus la sira spinarii), apoi se presara pe bucatile de carne, un praf de sare.
Se incinge gratarul, se unge cu slanina si se frige pestele pe ambele parti.
Cand este bine patruns, se ia de pe gratar si cu un cutit se curata usor de solzii arsi si se aseaza bucata peste bucata intr-un castron.
Se fierbe intr-o cratita apa cu un praf de sare, iar dupa cateva clocote se adauga piperul, sucul de rosii sau pasta dizolvata in apa, cimbrul maruntit si la sfarsit se adauga si usturoiul zdrobit.
Se stinge focul, se baga si ardeiul iute taiat in patru si se presara patrunjelul tocat marunt.
Se toarna saramura fierbinte peste pestele fript apoi se acopera vasul cateva minute cu un capac.
Se serveste cu mamaliguta si decorata cu felii subtiri de lamaie.

 
Saramura de peste :
Pseudonim: cvicvas@yahoo.com (01/22/2012 06:51:50 PM)
Subiect:saramura peste
Postare:Il vad ca un peste fript cu un "sos" la gust poate fi bun, avand in vedere ca e un peste bun si fript dar nu saramura doar pt. ca are sare. Osa trimit si eu o saramura de peste cum o fac eu.

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro