Cauta


 
Pilaf cu scoici
 (Voturi: 1)

Timp de preparare: 60-70 - minute
Specific: Romanesc Printer friendly version Printeaza
 

50-60 scoici,
zarzavat de supa,
usturoi,
4 cescute orez,
2 cepe,
½ pahar ulei,
2-3 linguri unt

 
Scoicile curatate se adauga intr-un vas cu apa clocotita cu sare, usturoi si zarzavat. Se fierb in multa apa.
Cand s-a deschis capacul inseamna ca fierberea s-a terminat si nu se mai lasa pe foc decat 5-6 minute, deoarece carnea lor se intareste ca o guma si se ingalbeneste daca se fierb mai mult decat trebuie, iar daca nu au fiert suficient, nu se dezlipesc de pe capac.
Carnea lor trebuie sa fie alba.
Cand sunt fierte suficient, se scot si cu o furculita se trage carnea, tinandu-le deasupra farfuriei pentru ca zeama sa nu se piarda, ci sa se scurga pe farfurie.
Se prepara un pilaf cu orez, ceapa si ulei bine inabusite, fiert cu zeama in care au fiert scoicile si cu cea scursa din carapace.
Dupa ce a fiert orezul, se amesteca cu carnea alba a scoicilor, taiata in bucati mici si cu zeama scursa in farfurie. Se umplu capacele cu acest pilaf, se mai toarna deasupra cateva picaturi de ulei si se dau la cuptor sa se rumeneasca.
Se servesc reci.
Acest pilaf se poate preparara cu unt si in acest caz se servesc calde.

 
Pilaf cu scoici : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro