Cauta


 
Zacusca de peste
 (Voturi: 3)

Timp de preparare: 80-90 - minute
Specific: Romanesc Printer friendly version Printeaza
 

1 kg peste,
2 linguri faina,
100 g masline,
¼ kg arpagic,
foi de dafin,
piper,
sare,
3 lamai,
1 pahar vin

 
Se taie pestele bucati, se potriveste de sare si se prajeste.
Daca zacusca se consuma imediat, pestele se trece prin faina, daca se pastreaza mai multa vreme, pestele nu se mai da prin faina.
Se taie ceapa marunt si se inabusa cat mai mult timp.
Maslinele se pun la desarat, arpagicul se rumeneste, rosiile se trec prin masina de tocat, lamaile se curata de coaja si se taie felii, morcovii se fierb si se taie felii rotunde.
Se strecoara ceapa si rosiile, se adauga maslinele, arpagicul rumenit, morcovii, vinul, sare si piper.
Se lasa sa dea in clocot, apoi se adauga bucatiile de peste.
Se lasa sa se mai fiarba avand grija sa nu se sfarame, apoi se adauga foile de dafin, boabele de piper, feliile de lamaie si se stoarce si o lamaie.
Se potriveste de sare si se lasa sa se raceasca. Se serveste rece.

 
Zacusca de peste : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro