Cauta


 
Stiuca umpluta la tava
 (Voturi: 5)

Timp de preparare: 80-90 - minute
Specific: Romanesc Printer friendly version Printeaza
 

1½ kg stiuca,
2-3 cepe,
miez de franzela,
1-2 oua,
¾ pahar ulei,
patrunjel verde,
sare,
piper,
zeama de lamaie,
zarzavat de supa

 
Se taie pielea pestelui in jurul gatului si langa aripi, se trage in jos cu bagare de seama ca sa iasa intreaga.
Se ia carnea de pe oase si se trece de 2-3 ori prin masina de tocat, impreuna cu 1-2 cepe rumenite in unt si miez de franzela inmuat in lapte.
Aceasta compozitie se amesteca cu ulei pana ce se albeste si apoi cu 1-2 oua crude intregi, patrunjel tocat fin, piper, sare si zeama de lamaie.
Se umple pielea de peste nu prea tare ca sa nu plezneasca, se coase cu ata de bucatarie si se aseaza in tava unsa cu ulei mult si cu putina apa.
Cuptorul nu trebuie sa fie prea incins, ca sa nu crape pielea.
Focul cuptorului se intareste pe masura ce se rumeneste pestele.
Se stropeste cu sosul din tava, iar cand este gata, se ridica imediat si se aseaza pe farfuria de servit.

 
Stiuca umpluta la tava : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro