Cauta


 
Pilaf de raci
 (Voturi: 4)

Timp de preparare: 100-110 - minute
Specific: Romanesc Printer friendly version Printeaza
 

18 raci,
6 cescute orez,
16 linguri ulei,
ceapa,
sare,
piper,
verdeata

 
Se spala racii si se freaca bine de tot cu peria, ca sa se scoata tot noroiul. Se limpezesc si li se scot intestinele in felul urmator: coada racului are 3 solzi, se trage cel din mijloc, miscandu-se si in dreapta si in stanga, pana ce iese cu intestin cu tot. Imediat se arunca racul in apa clocotita cu sare, ceapa si piper.
Dupa ce au fiert ½ ora, se scot racii din apa si se desfac din carapace, iar corzile si picioarele se pun deoparte, scoase din coaja. Toate resturile se usuca putin la cuptor, afara de carapace, care va servi ca garnitura.
Resturile uscate se piseaza si se prajesc apoi in toata cantitatea de ulei bine incins si se sting cu zeama in care au fiert racii.
Se fierb si se lasa pe marginea masinii de gatit ca sa se ridice grasimea deasupra. Aceasta grasime se ia incet si se pune sa se incinga in cratita in care se va prepara pilaful si se adauga ceapa taiata marunt.
Dupa ce s-a inmuiat ceapa, se adauga si orezul, zeama in care au fiert resturile pisate, strecurata, si zeama in care au fiert racii intregi.
Cantitatea de lichid trebuie sa fie de 3 ori mai mare decat cantitatea de orez.
Se fierbe la foc potrivit in vas acoperit.
Se aranjeaza in farfurie in diferite forme si se garniseste cu cozile curatate si cu carapacele, care se umplu cu orez. Printre ele se arunca crengute de patrunjel verde.
Se pot opari racii intregi fierti, cu care se garniseste pilaful.

 
Pilaf de raci : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro