Cauta


 
Budinca de visine
 (Voturi: 6)

Timp de preparare: 120 - minute
Specific: Romanesc Printer friendly version Printeaza
 

500 g visine,
150 g unt,
100 g zahar,
6 oua,
1 ceasca mare pesmet,
vanilie,
1 mana de nuci (migdale sau alune).

 

 

 

 

 

 
Dupa ce au fost spalate si li s-au scos samburii, visinele se pun cu putin zahar sa se scurga, timp de o ora.
Se separa albusurile de galbenusuri si se freaca albusurile spuma.
Se freaca apoi untul si se adauga pe rand amestecand continuu, galbenusurile, zaharul, pesmetul, vanilia, nucile (sau migdalele, alunele) macinate, visinele si la urma albusurile spuma.
Se toarna compozitia rezultata intr-o forma unsa cu putin unt sau ulei si presarata cu pesmet.
Se baga la cuptor si se coace cam trei sferturi de ora.
Se serveste cu sirop.
Cam in acelasi mod se pot prepara budinci de caise sau cirese amare. Pofta buna!

 
Budinca de visine : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro