Cauta


 
Budinca de gris
 (Voturi: 21)

Timp de preparare: 100-110 - minute
Specific: Romanesc Printer friendly version Printeaza
 

5 linguri gris,
3 linguri zahar,
3 oua,
sare

Ingrediente pentru prepararea siropului:
1 l lapte,
8 linguri zahar,
vanilie

Ingrediente pentru prepararea sosului de vin:
4 galbenusuri,
½ l vin alb,
zahar,
scortisoara

 
Intr-un castron se bat cu telul, pe marginea masinii de gatit, ouale intregi cu zaharul pana ce crema se tine de tel.
Se adauga grisul in forma de ploaie si putina sare.
Aceasta compozitie se pune in forma bine unsa si presarata cu pesmet si se da la cuptor.
Budinca este coapta atunci cind este intepata cu paiul si paiul iese uscat.
In timpul cat budinca sta la cuptor, se fierbe laptele cu zaharul si vanilia.
Cand budinca este coapta, se insiropeaza cu laptele fierbinte si se da din nou la cuptor un sfert de ora pana ce budinca abosoarbe tot laptele din vas.
Se serveste cu sos de vin preparat astfel: se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga vinul fiert cu scortisoara, putin cate putin, se fierbe pe foc pana se glaseaza lingura.
Sosul se serveste cald, turnat peste budinca, sau se serveste in sosiera.
In loc de 4 galbenusuri, se pot pune 3 oua intregi.

 
Budinca de gris : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro