Cauta


 
Aluat frantuzesc
 (Voturi: 8)

Timp de preparare: 120 - minute
Specific: Frantuzesc Printer friendly version Printeaza
 

300 g faina,
200 g unt,
3 galbenusuri,
3 linguri vin alb,
1 ½ lingura otet (sau zeama de lamaie),
3 linguri smantana,
sare

 
Din 200 g faina se face o coca cu galbenusurile de ou, sarea, vinul, otetul sau lamaia si smantana (care se poate sa si lipeasca).
Se framanta o jumatate de ora si se lasa sa se odihneasca.
Restul de faina se amesteca cu untul. Se intinde coca in forma de dreptunghi, in grosime de ½ cm.
Se unge toata suprafata cu unt. Se impatureste astfel : partile mai lungi se duc pana la mijloc pentru ca sa se uneasca margine cu margine. La fel se aduc si celalalte parti.
Apoi acest dreptunghi se mai indoaie inca in doua si se da la rece, la gheata timp de o ora.
Asa cum este coca, se intinde in lungime in forma de dreptunghi si se strange in patru, aducand capetele intai la mijloc si apoi unele peste altele. Se lasa sa stea la rece pana cand se prepara.
Coacerea se face la un foc foarte tare la inceput si apoi la foc potrivit.
Acest aluat hranitor este cat se poate de fraged.

 
Aluat frantuzesc : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro