Cauta


 
Baclava
 (Voturi: 5)

Timp de preparare: 160-170 - minute
Specific: Turcesc Printer friendly version Printeaza
 

500 g foi de strudel,
500 g nuci,
750 g zahar (pentru sirop),
1 lamaie,
50 g apa de flori,
½ baton de vanilie

 
Se taie bucatile de foi de strudel de marimea tavii pentru cuptor, in care se gateste.
In tava unsa cu unt se aseaza foile una cate una stropind fiecare foaie cu unt si presarand-o cu nuca pisata fara zahar. Se continua asa pana ce se umple tava.
Primele si ultimile 3-4 foi se stropesc numai cu unt fara sa se mai presara nuca.
Blacavaua trebuie sa fie de cel putin trei degete inaltime. Deasupra se unge cu unt topit.
Inainte de a se da la cuptor, baclavaua se taie in bucati patrate cu un cutit inmuiat in unt cald. Se coace doua ore la un foc potrivit.
In timpul cat sta la cuptor, se prepara siropul din 750 g zahar, 3 pahare de apa, zeama de la o lamaie si ½ baton de vanilie. Se leaga siropul, se lasa sa se raceasca.
Cand baclavaua este coapta, fierbinte fiind, se toarna deasupra siropul rece, amestecat cu apa de flori. Se mai lasa inca un sfert de ora la cuptor.

 
Baclava :
Pseudonim: GENY T (12/12/2009 11:03:37 PM)
Subiect:BACLAVE
Postare:AM MANCAT BACLAVE SI MI-AU PLACUT. RECOMAND TUTUROR!

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro