Cauta


 
Sos maioneza subtiat
 (Voturi: 4)

Timp de preparare: 40-50 - minute
Specific: Romanesc Printer friendly version Printeaza
 

maioneza,
zeama de zarzavat,
1—2 castraveciori acri,
verdeata,
sare.

 
Maioneza se prepara astfel: se freaca bine galbenusurile crude, se amesteca in continuare cu sare, mustar si putina zeama sau sare de lamaie.
Se adauga apoi ulei, la inceput putin cate putin, apoi in cantitate mai mare si cand s-a turnat jumatate din cantitatea de ulei, se adauga si restul de zeama de lamaie tot cate putin, alternandu-se apoi cu uleiul pana ce se termina intreaga cantitate de ulei si de lamaie. Se potriveste dupa gust sarat si acru.
Pentru ca maioneza sa reuseasca, ouale trebuie sa fie foarte proaspete, iar uleiul de buna calitate.
Mustarul si zeama de lamaie puse de la inceput impiedica in mod sigur sa se taie maioneza si ii dau si un gust bun.

Maioneza se subtiaza cu zeama de zarzavat.
Se mai adauga castraveciori acri tocati, patrunjel verde, tarhon sau capere.
Aceasta maioneza se serveste pe langa rasol, peste, creier, limba, carne, zarzavaturi.

 
Sos maioneza subtiat : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro