Cauta


 
Friptura de sitari
 (Voturi: 14)

Timp de preparare: 70-80 - minute
Specific: Romanesc Printer friendly version Printeaza
 

6 sitari,
sare,
vin alb

 
Inainte de preparare, sitarii trebuie tinuti cateva zile atarnati la aer.
Se atarna intotdeauna de cap, cu picioarele in jos. Nu se curata de pene decat in momentul cand se si prepara.
Sitarii se pot frige cu maruntaie cu tot, iar atunci cand acestea se scot nu se arunca, ci se intrebuinteaza prajite si tocate cu intestine la un loc.
Se pregatesc numai fripti si nu se arunca decat gusa. Intestinele si ficatul se pastreaza.
Dupa ce au fost curatati si tinuti cu sare 15-20 minute, se inveleste fiecare sitar in slanina cat se poate de subtire si se frig in tava, in cratita inabusit sau la frigare.
Intestinele se toaca marunt si se pun in grasime cu ceapa tocata marunt, sa se prajeasca bine la un foc moale. Se adauga putin vin alb.
Acest sos se intinde pe felii de paine prajita care se servesc ca garnitura in jurul sitarilor fripti si asezati pe farfuria de servit.
Daca s-au fript la cuptor sau inabusit, se toarna peste ei vin alb.
Se pot frige si cu intestinele inauntru, care se scot apoi se toaca marunt, asa cum am aratat mai sus.

 
Friptura de sitari : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro