Cauta


 
Muschi de caprioara la cuptor
 (Voturi: 30)

Timp de preparare: 280-300 - minute
Specific: Romanesc Printer friendly version Printeaza
 

1 muschi caprioara,
100 g slanina,
sare,
piper,
2 linguri grasime,

Ingrediente pentru prepararea marinatei:
zarzavat de supa,
ceapa,
usturoi,
piper,
2 foi dafin,
1/2 l vin alb,
sare

 
Muschiul se curata de pielite si se marineaza timp de 2-3 ore.
Marinata se prepara astfel: la 2 litri de apa se adauga 1/2 l vin alb. Acest amestec se fierbe cu tot felul de zarzavaturi crestate, ceapa, usturoi, boabe de piper, sare si foi de dafin.
Carnea de caprioara nu se marineaza niciodata cu otet, ci numai cu vin. Carnea se aseaza la marinat intr-un vas anume, care sa nu aiba smaltul sarit si niciodata in vas de arama. Vasul trebuie sa fie destul de mare, pentru ca toata carnea sa fie bine acoperita cu lichid.
Dupa ce zarzavatul a fiert bine in apa, se adauga otetul si vinul si se lasa sa mai dea citeva clocote.
Se toarna totul peste carne. Marinata trebuie sa fie fierbinte, insa nu clocotita. Se acopera, infasurandu-se peste capac cu un servet gros, astfel incat aburul sa ramana inauntru, iar carnea va imprumuta si va capata un gust si o aroma speciala, foarte apreciata de cunoscatori. Carnea astfel marinata se impaneaza apoi cu slanina si se condimenteaza cu sare si piper.
Se aseaza in tava, se toarna grasime fierbinte deasupra si se da la cuptor.

 
Muschi de caprioara la cuptor :
Pseudonim: maria (03/17/2010 01:36:03 PM)
Subiect:raspuns reteta muschi de caprioara la cuptor
Postare:pai ba se foloseste otet, ba nu se foloseste niciodata otet, ba vinul dse adauga la inceput cu apa, se fierbe si se adauga zarzavaturile, ba se adauga dupa ce au fiert zarzavaturile, ce ameteala de reteta e asta, cred ca ala care a postat-o a baut vinul si nu l-a mai pus la marinata, ca altfel, nu pricep ce vrea sa spuna!

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro