Cauta


 
Friptura de caprioara cu sos de smantana
 (Voturi: 25)

Timp de preparare: 150-160 - minute
Specific: Romanesc Printer friendly version Printeaza
 

carne de caprioara (pulpa, spinare sau muschi),
slanina,
2-3 cepe,
zarzavat,
7 linguri smantana
1 lingura faina

 
Se prepara din pulpa, spinare sau muschi.
Carnea se impaneaza astfel: se taie fasii subtiri de slanina, lungi cam de 5-6 cm, care se infig in carne in felul urmator: se face loc cu varful unui cutit subtire si bine ascutit. Nu se taie carnea niciodata in curmezis, ci numai in lungul fibrelor si nu prea adanc. Unul din capetele bucatilor de slanina ramane in afara.
Dupa gust se mai poate impana si cu usturoi.
Carnea impanata se aseaza in tava peste 2-3 cepe si zarzavat taiat felii subtiri.
Se da la cuptor la foc potrivit.
Se lasa sa se friga si se stropeste cu 2-3 linguri de apa rece si apoi cu sosul fomat in tava.
Nu trebuie lasata sa se usuce.
Cand este fripta, se scoate pe un fund, se trece sosul prin sita, se toarna din nou in tava impreuna cu un pahar mare de vin, se amesteca apoi cu 6-7 linguri de smantana, frecate cu o lingura de faina, si se pune sa se gateasca la cuptor.
In acest timp friptura se pregateste astfel: se desprinde carnea de pe oase (oasele se mai pun sa fiarba cu sosul).
Se taie felii subtiri de 1 cm, se aseaza in farfuria de servit foarte fierbinte.
Sosul bine fiert se toarna peste bucatile de friptura, se mai adauga 2-3 linguri de smantana proaspata si se serveste fara garnitura.
Sugestie: se pot adauga in sos (dupa ce acesta s-a trecut prin sita) ciuperci inabusite in unt.

 
Friptura de caprioara cu sos de smantana :
Pseudonim: Camelia (05/13/2018 05:45:35 PM)
Subiect:Friptura de caprioara cu sos de smantana
Postare:Am aceasta reteta (787) dintr-o carte care din pacate nu mai are coperti. Imi puteti spune de cine este scrisa? Mersi mult si felicitari pt site !

Pseudonim: Socacita? (12/31/2009 01:22:45 PM)
Subiect:Friptura de caprioara cu sos de smantana
Postare:Friptura fara garnitura? Mai adauga-ti la reteta si piure de castane si neaparat seprat tot pe farfurie o lingura de dulceata de afine. POFTA BUNA.

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro