Cauta


 
Pate de iepure
 (Voturi: 28)

Timp de preparare: 140-150 - minute
Specific: Romanesc Printer friendly version Printeaza
 

1 iepure,
200 g slanina,
200 g carne porc,
100 g unt,
miez de franzela,
2 galbenusuri,
sare,
piper,
nucsoara,
ienibahar,
vin alb

 
Pateul de iepure se prepara din muschi, pulpe si carne marinata sau nemarinata, dupa gust.
Pateul din carne nemarinata pare mult mai fin.
Se scoate carnea de pe oase de la un iepure intreg, se curata de pielite, se taie bucati, se adauga slanina taiata in bucati, carnea de porc (tanara) si se dau la cuptor sa se inabuse in 100 g de unt.
Dupa ce s-au inabusit, fara sa se prajeasca, se dau la rece cu toata grasimea pe care si-au lasat-o.
Se inmoaie miezul de la un sfert de franzela in lapte.
Dupa ce s-a racit, se trece carnea prin masina de tocat impreuna cu miezul de franzela inmuiat in lapte. Ca sa fie pateul foarte fin, se da carnea de doua ori prin masina.
Se adauga galbenusurile, sarea, piper, nucsoara, ienibahar si o lingura de vin alb bun.
Se mai amesteca cu cateva cuburi de slanina, care mai intai au fost oparite cu apa clocotita si apoi bine scurse.
Se tapeteaza o forma lunga sau rotunda cu fasii de slanina, se aseaza inauntru compozitia de mai sus si se acopera totul cu fasii de slanina.
Se da la cuptor o ora sau se fierbe la bain-marie de trei ori.
Se lasa sa se raceasca, se curata de slanina si se serveste fie in aspic, fie simplu.

 
Pate de iepure : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro