Cauta


 
Iepure cu masline
 (Voturi: 4)

Timp de preparare: 140-150 - minute
Specific: Romanesc Printer friendly version Printeaza
 

1 iepure,
300 g masline,
1 pahar ulei,
½ l vin alb,
1 lamaie,
½ arpagic,
½ morcov,
½ pastarnac,
10 cepe,
1 lingura bulion,
1 lingura faina,
sare,
piper,
foi de dafin

 
Carnea de iepure se spala in multe ape reci ca sa-i iasa sangele. Daca nu se spala destul, carnea si mancarea capata o culoare prea inchisa.
Maslinele se tin totdeauna in apa rece, care se schimba de 5-6 ori. Daca se pun direct in mancare, aceasta iese prea sarata, neagra si amara.
Carnea de iepure taiata in bucati potrivit de mari se prajeste in ulei incins. Oasele se pun la fiert intr-o oala.
In acelasi ulei, dupa ce s-a scos carnea se pune ceapa taiata marunt, se rumeneste inabusit si apoi se adauga zarzavatul ras prin razatoare si o lingura de faina.
Se lasa sa se inabuse, se adauga bulionul si se stinge cu zeama in care au fiert oasele de iepure.
Se mai lasa sa fiarba.
Se strecoara sosul si se fierbe impreuna cu carnea, vinul, sarea, piperul si doua foi de dafin.
Dupa ce carnea este aproape fiarta, se adauga maslinele desarate in apa calda si arpagicul rumenit in putin ulei.
Se serveste rece cu felii de lamaie.
Se poate prepara fara zarzavat si fara arpagic si in cazul acesta se mareste cantitatea de ceapa la 12 bucati.

 
Iepure cu masline : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro