Cauta


 
Snitel de caprioara
 (Voturi: 12)

Timp de preparare: 30 - minute
Specific: Romanesc Printer friendly version Printeaza
 

1 kg pulpa caprioara,
1-2 oua,
faina,
pesmet,
1 lingura grasime,
sare,
piper

 
Se scot felii din carnea de la pulpa. Se taie carnea de-a curmezisul fibrelor, in bucati potrivit de mari, nici prea groase, nici prea subtiri. Se bat cu ciocanul de lemn, dar nu prea tare pentru a nu se distruge fibrele.
Snitelul se prepara in momentul cind trebuie servit la masa. Se condimenteaza cu sare, se trec bucatile de snitel prin faina, apoi prin ou batut, prin pesmet amestecat cu putina faina si fara sa se bata cu palma ci numai scuturat, se mai trece inca o data prin ou si imediat se prajeste in grasime foarte incinsa.
Dupa 2-3 minute se pune pe foc slab spre a se frige inabusit, pastrandu-si astfel o culoare frumoasa.
Se mai intareste putin focul cind se intorc feliile pe cealalta parte si din nou se domoleste.
Snitelul se poate prepara si trecindu-l numai o singura data prin ou, dar este mult mai gustos trecut de doua ori.
Trebuie sa aiba culoarea aurie si crusta tare.
Se serveste cu o felie de lamiie peste fiecare bucata, cu garnitura de piure de cartofi, unt si patrunjel verde tocat, cu diferite soteuri de legume sau cartofi fierti intregi si opariti cu unt si verdeata.
Pentru aceasta reteta va recomandam:

 
Snitel de caprioara : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro