Cauta


 
Ciuperci umplute cu sos alb
 (Voturi: 6)

Timp de preparare: 60-70 - minute
Specific: Romanesc Printer friendly version Printeaza
 

½ kg ciuperci,
1-2 cepe,
verdeata multa,
3-4 linguri ulei,
1 lingura unt,
miez de franzela,
lapte,
sare,
piper

 

pentru sos alb:
1
lingura unt,
1 lingura faina

 
Ciupercile pentru umplut trebuie sa fie potrivit de mari, tinere, rotunde si intregi.
Dupa ce s-au curatat si spalat bine, se aseaza in tava si se dau la cuptor sa se inmoaie putin.
Coditele se toaca marunt.
Se inabusa 1-2 cepe taiate marunt, se adauga coditele ciupercilor, putin miez de franzela inmuiat in lapte sau, in putin sos alb.
Se poate adauga putin usturoi si putin vin alb, verdeata multa si putin piper.
Cu aceasta compozitie se umple ciupercile asezandu-se umplutura in forma de codita sau in forma de movilita in mijlocul fiecarei ciuperci.
Se dau la cuptor si se toarna unt pe deasupra.

Se prepara un sos alb mai gros astfel: se pune 1 lingura de unt la incins intr-o tigaie.
Cand untul este bine incins, se adauga o lingura de faina.
Se amesteca continuu la foc moale, avand grija ca faina sa-si nu-si schimbe culoarea.
Se stinge cu apa fierbinte, care se adauga putin cate putin, amestecandu-se intruna ca sa nu se faca cocoloase.

 
Ciuperci umplute cu sos alb : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro