Cauta


 
Cartofi cu sos alb
 (Voturi: 4)

Timp de preparare: 60-70 - minute
Specific: Romanesc Printer friendly version Printeaza
 

1 ½ kg cartofi,
½ pahar smantana,
150 g cascaval sau branza,
2-3 linguri unt

Ingrediente pentru sos alb:
1
lingura unt,
1 lingura faina

 
Se fierb cartofii.
Se prepara un sos alb mai gros astfel: se pune 1 lingura de unt la incins intr-o tigaie.
Cand untul este bine incins, se adauga o lingura de faina.
Se amesteca continuu la foc moale, fara ca faina sa-si schimbe culoarea.
Se stinge cu zeama in care au fiert cartofii, care se adauga putin cate putin, amestecandu-se intruna ca sa nu se faca cocoloase.
Daca se adauga putin lapte este si mai gustos.

Sosul alb se amesteca cu cascavalul ras sau branza.
Se unge vasul care merge la cuptor, se presara cu pesmet, se toarna un strat de sos alb, se aseaza deasupra cartofii si apoi iar sos alb.
Se adauga unt si smantana si se da la cuptor sa se rumeneasca.
In momentul servirii, se adauga branza pe deasupra, unt proaspat si smantana.

 
Cartofi cu sos alb : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro