Cauta


 
Ciulama de praz
 (Voturi: 5)

Timp de preparare: 60-70 - minute
Specific: Romanesc Printer friendly version Printeaza
 

4-5 fire praz,
2 linguri faina,
2 linguri unt

 
Prazul, curatat si spalat se fierbe in apa rece cu sare, se strecoara si cu zeama lui se prepara ciulamaua astfel: se incinge untul nu prea tare, se adauga faina, care nu se rumeneste, ci se lasa alba.
Se toarna deasupra mai intai putin lapte fierbinte ca sa se obtina o culoare alba si apoi zeama de praz.
Se toarna putin cate putin pentru ca sa nu se formeze cocoloase si se amesteca mereu.
Se subtiaza astfel incat sa aiba consistenta smantanii si se adauga prazul fiert.
Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna cu prazul si se serveste cu unt proaspat deasupra.
Daca nu se serveste imediat, se tine in bain-marie.

 
Ciulama de praz : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro