Cauta


 
Ciulama de cartofi
 (Voturi: 3)

Timp de preparare: 60-70 - minute
Specific: Romanesc Printer friendly version Printeaza
 

1 kg cartofi,
3 linguri unt,
3 linguri faina,
sare,
lapte

 
Cartofii, curatati, spalati si taiati in bucati se fierb in apa rece cu sare, se strecoara si cu zeama lor se prepara ciulama astfel: se incinge untul nu prea tare, se adauga faina, care nu se rumeneste, ci se lasa alba.
Se toarna deasupra mai intai putin lapte fierbinte ca sa se obtina o culoare alba si apoi zeama de cartofi.
Se toarna putin cate putin pentru ca sa nu se formeze cocoloase si se amesteca mereu.
Se subtiaza astfel incat sa aiba consistenta smantanii si se adauga cartofii fierti.
Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna cu cartofii si se serveste cu unt proaspat deasupra.
Daca nu se serveste imediat, se tine in bain-marie.

 
Ciulama de cartofi : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro