Cauta


 
Placinta cu spanac in stil oriental
 (Voturi: 1)

Timp de preparare: 80 - minute
Specific: Thailandez Printer friendly version Printeaza
 

pentru 8 persoane:
350 g faina,
1 lingura margarina,
1 pachetel drojdie uscata,
sare,
nucsoara,
500 g spanac congelat,
500 g ceapa
150-200g file de porc,
2-3 catei de usturoi,
1 ou,
pasta de chilli Sambal Oelek.

 
 
Cepele se curata si se taie in felii subtiri.
Fileurile de porc se taie in felii subtiri.
Usturoiul se curata si se toaca marunt.
Se face un aluat din margarina, drojdie, faina, o cana mica (200 ml) cu apa calda si praful de sare.
Pentru a creste mai repede acesta se pune intr-o tava care se baga la cuptorul preincalzit la 50°C timp de 60 minute.
In acest timp, intr-o tigaie se prajeste carnea de porc impreuna cu ceapa si usturoiul tocat marunt.
Se adauga spanacul, se condimenteaza cu sare, nucsoara si pasta de chilly Sambal Oelek si se lasa la foc pana ce sosul obtinut din acest amestec se scade.
Dupa ce aluatul a crescut, se imparte in 6 parti.
Fiecare parte se intinde cu facaletul pe planseta de bucatarie, astfel incat sa se formeze 6 foi de aluat cu un diametru de aproximativ 20 cm. Pe jumatatea fiecarei foi de aluat se pune putin din compozitia de carne cu spanac si se acopera cu jumatatea cealalta.
Se preseaza impreuna marginile foilor de aluat si se ung cu albus de ou, pentru a preveni desfacerea lor in timpul gatirii.
Cele 6 placinte obtinute se pun intr-o tava si se baga la cuptorul preincalzit la temperatura de 200°-220°C timp de 15-20 minute.
Placintele se servesc calde sau reci, cu salata mixta, ulei de masline si paine. In functie de gust, se poate adauga in umplutura branza feta sau mozzarella.

 
Placinta cu spanac in stil oriental : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro