Cauta


 
Bouillabaisse cu peste-unditar si sofran
 (Voturi: 5)

Timp de preparare: 60 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

pentru o persoana:
200 g
peste-unditar,
50 g creveti,
1 morcov,
1 praz,
3 cepe mici,
50 ml vin alb sec,
500 ml supa de peste,
1 praf de sofran,
1 foaie dafin,
marar,
cimbru.

 
 
Morcovii se decojesc si se taie in rondele.
Cepele se curata.
Se spala prazul, se curata de frunze si se taie in bucati de 1 cm.
Crevetii se decortica.
Intr-o cratita se amesteca vinul alb cu supa de peste, sofranul, cimbrul, foile de dafin, prazul, morcovul si ceapa. Se adauga sare si piper dupa gust si se lasa la gatit timp de 15 minute.
Se taie pestele in bucati de 5 cm si se aseaza intr-o tava ovala , impreuna cu crevetii.
Dupa ce s-au gatit legumele, se scoate din oala doar prazul, morcovul si ceapa si se adauga langa creveti.
Zeama ramasa in cratita se mai fierbe 10 minute la foc mare, ca sa scada, apoi se strecoara si se toarna peste pestele din tava ovala. Tava se baga la cuptorul incalzit la 210°C (foc mare) si se lasa sa se gateasca timp de 20 minute.
Se serveste fierbinte cu marar presarat pe deasupra.

 
Bouillabaisse cu peste-unditar si sofran : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro