Cauta


 
Foetaj cu varza si batog
 (Voturi: 25)

Timp de preparare: 70 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

pentru 6 persoane:
400 g
varza,
200 g file batog,
2 foi foetaj,
500 ml lapte,
60 g unt,
Pentru sos:
200 ml vin alb,
2 salote,
4 linguri smantana,
praf de curry,
sare,
piper.

 
 
Se fierbe batogul intr-o oala cu lapte timp de 5 minute, apoi se curata de pielea si se taie pestele in bucati mari.
Se curata varza, se aleg foile de varza si se pun la fiert intr-o cratita cu apa.
Se unge tava ovala Emile Henry cu ulei dupa care se aseaza 2 straturi de foetaj avand grija ca marginile acestuia sa iasa din tava. Peste foetaj se pune pestele, apoi varza fiarta si se impacheteaza totul cu marginile foetajului.
Se unge foetajul cu putin unt topit apoi se introduce in cuptorul incins la 150°C pana ce prinde coaja.

Sosul indian se prepara astfel:
Se curata si se toaca salotele.
Se ia o tigaie in care se pune vinul impreuna cu salota si se lasa la aragaz pana ce scade.
Se adauga smantana, un praf de curry si se condimenteaza cu sare si piper.
Se lasa la foc mic pana se ingroasa sosul.
Se ia o farfurie Emile Henry se toarna sosul indian dupa care pe mijlocul farfuriei se aseaza o felie de foetaj crocant cu batog.

 
Foetaj cu varza si batog : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro