Cauta


 
Peste-unditar cu sunca afumata
 (Voturi: 21)

Timp de preparare: 60 - minute
Specific: Frantuzesc Printer friendly version Printeaza
 

pentru 6 persoane:
1
peste-unditar,
3 felii subtiri de sunca afumata,
cimbru proaspat,
2 lingurite ulei,
sare,
piper

pentru sos:
2 salote,
100 ml vin alb,
1 cubulet supa concentrata de vita,
80 g unt,
2 linguri mustar,
sare,
piper

 
 
Se scoate osul central al pestelui, astfel incat sa rezulte 2 fileuri (este recomandabil sa cereti vanzatorului sa faca aceasta operatiune).
Se intind feliile de sunca, se condimenteaza cu sare, piper si cimbru, dupa care se pun fileurile de peste deasupra feliilor de sunca.
Apoi se ruleaza strans si se prind toate cu un bat de frigaruie sau fiecare in cate o scobitoare.
Se ia o tigaie in care se pune ulei. Se prajesc rulourile in ulei incins pe ambele parti timp de 3-4 minute.
Se preincalzeste cuptorul la 180°C.
Rulourile gata prajite se aranjeaza in tava ovala Emile Henry si se baga in cuptor timp de 20 minute.
In acest timp se prepara sosul: se curata si se taie salotele, se prajesc in ulei incins timp de 4-5 minute pana ce devin maronii, dupa care se toarna vinul alb si se amesteca.
Se adauga cubuletul de supa concentrata de vita si se amesteca bine, la foc mic, pana ce se dizolva cubuletul, se adauga mustarul si untul fara a lasa sosul sa fiarba. Se condimentraza cu sare si piper si se amesteca.
Sosul rezultat se toarna peste rulourile de peste si se lasa la cuptor timp de 10 minute.
La final se scoate batul de frigaruie sau scobitorile, se taie felii si se serveste imediat.

 
Peste-unditar cu sunca afumata : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro