Cauta


 
Terina de somon cu piper verde
 (Voturi: 5)

Timp de preparare: 26 ore - minute
Specific: Frantuzesc Printer friendly version Printeaza
 

pentru 8 persoane:
500 grame
somon file
500 ml
gelatina pentru aspic
Pentru prepararea marinatei:

100 ml vin alb sec,
1 legatura de tarhon,
200 ml
bulion,
sare
Pentru prepararea umpluturii:
6 oua
3 ardei iuti
4 lamai
15 g piper verde
1 dovlecel
½ legatura de patrunjel
1 legatura asmatui (patrunjel cret sau patrunjel frantuzesc)
1 legatura de tarhon

 
 
Se pune vasul pentru terina in frigider.
Se taie somonul file in bucati si se asaza pe farfurie.
Se adauga ingredientele marinate si se lasa timp de 2 ore la frigider.
Se pregasteste aspicul (piftia) din gelatina si se lasa deoparte pentru a se raci, amestecand din cand in cand.

Pregatirea umpluturii:

Se fierb ouale tari, dupa care se separa albusurile de galbenusurile fierte si se taie marunt.
Se cojeste lamaia, se taie in sferturi, si apoi in cuburi mici.
Se curata si se toaca ardeiul iute, dovleceii si verdeata.
Se ia un castron se adauga frunzele de patrunjel si se amesteca cu asmatui si tarhon.
Se toarna marinatul intr-o oala si se pune la fiert.
O parte din umplutura se pune pe fundul vasului pentru terina si se adauga piperul verde.
Se acopera cu o mica cantitate de aspic si apoi se introduce in frigider.
Cand aspicul se intareste, se pun deasupra lui cateva bucati de somon si apoi se condimenteaza cu sare si piper.
Se acopera cu un alt strat de umplutura, peste care se adauga aspic, pana cand toate ingredientele sunt utilizate.
Se reintroduce in frigider si se tine aprox. 24 de ore.
Se serveste direct la masa, taiat in felii groase.

 
Terina de somon cu piper verde : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro