Cauta


 
Cartofi gratinati Dauphinois
 (Voturi: 13)

Timp de preparare: 90 - minute
Specific: Frantuzesc Printer friendly version Printeaza
 

pentru 4 persoane:

1 kg cartofi,
2 catei usturoi,
20 g unt,
300 ml smantana,
200 ml (1 pahar) lapte,
100 g
branza (preferabil de tip Gruyere sau Cheddar),
1 ou,
sare,
piper.

 
 
Se curata cartofii si se taie in rondele fine apoi se condimenteaza cu sare si piper.
Se piseaza usturoiul si se rade branza.
Se ia o tava pentru cuptor, se unge cu unt, si se presara usturoiul.
Se aseaza un rand de cartofi, apoi se toarna putina smantana si branza rasa.
Se umple tava cu cartofii ramasi si se toarna laptele avand grija ca acesta sa patrunda peste tot.
Se presara din nou branza si se pune tava in cuptorul incins la 200°C (foc mediu) timp de 1 ora.
La final se face un amestec dintr-un ou si ½ ceasca smantana, sare si piper, care se toarna in tava peste cartofii gratinati si se mai lasa la cuptor timp de 15 minute pana ce totul se rumeneste.
Se serveste cald. Pofta buna!

 
Cartofi gratinati Dauphinois : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro