Cauta


 
Cartofi gratinati
 (Voturi: 4)

Timp de preparare: 90 - minute
Specific: Frantuzesc Printer friendly version Printeaza
 

Pentru 6-8 persoane:
1.5 kg
cartofi,
miez de nuca,
sare,
piper,
50 g unt,
200 ml lapte,
300 ml smantana,
2 oua,
2 catei de usturoi,
125 g branza Gruyere

 
 
Se incalzeste cuptorul la 165ÂșC (la foc mic).
Cartofii se curata si se taie in rondele de aproximativ 5 mm grosime si se pun intr-un bol apoi se presara cu miezul de nuca, sare si piper. Se amesteca usor.
Se freaca fundul tavii ovale Emile Henry cu un catel de usturoi, apoi se unge cu unt din belsug.
Se marunteste fin cel de-al doilea catel de usturoi.
Se amesteca intr-un castron laptele impreuna cu ouale si smatanana, usturoiul maruntit si se condimenteaza cu sare si piper.
Se aranjeaza pe fundul tavii un strat de cartofi apoi un strat de branza rasa si se repeta procedeul pana ce se termina cartofii.
Se toarna deasupra sosul format din lapte, smantana si oua iar la final se presara un strat generos de branza rasa si cateva bucati de unt.
Se baga in cuptor pentru 1 ora si jumatate apoi se serveste imediat, simplu sau cu friptura de vitel sau miel.

 
Cartofi gratinati : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro