Cauta


 
Risotto de sparanghel si bureti

Timp de preparare: 55-60 - minute
Specific: Frantuzesc Printer friendly version Printeaza
 

pentru 6 persoane:
500 g orez,
1 ceapa,
1,5 l supa pui,
1 pahar vin alb,
12 fire de sparanghel,
30 g unt,
½ ceasca parmezan ras,
300 g bureti (ciuperci),
sare,
piper.

 
 
Ceapa se toaca marunt.
Sparanghelul se curata de partile tari, apoi se taie in bucati de 5 cm.
Ciupercile se spala si se lasa la uscat.
Supa de pui se pune intr-o oala Emile Henry, se sareaza putin si se fierbe.
Se taie ciupercile in bucati.
Dupa ce supa a dat in fiert, se adauga sparanghelul si se lasa sa fiarba inca 10 minute. Cand sparanghelul este gata, se scoate cu o spumiera, se scufunda intr-un vas cu apa rece si se lasa sa se scurga.
Intr-o alta oala Emile Henry se topeste untul si se caleste usor ceapa. Se adauga orezul si se amesteca, apoi se adauga vinul alb si se lasa la fiert.
Dupa ce mai scade, se adauga treptat supa de pui si se amesteca continuu.
Intr-o tigaie se prajesc ciupercile in ulei incins, pana se rumenesc bine.
Cand sunt gata se condimenteaza cu sare si piper si se dau deoparte.
Cand orezul este bine fiert, se adauga sparanghelul, ciupercile si parmezanul ras si se amesteca continuu 5 minute.
Se serveste fierbinte.

 
Risotto de sparanghel si bureti : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro