Cauta


 
Supa-crema de praz

Timp de preparare: 60-70 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

4-5 fire de praz, 
80 g unt , 
1 lingura faina, 
1 pahar lapte, 
100 g cascaval (sau branza),
sare, 
2 morcovi,
1 pastarnac, 
2 cepe, 
½ telina.

 
 

Se curata morcovii, pastarnacul, telina si ceapa, se spala si se fierb intr-o oala cu apa si sare, apoi se strecoara si zeama se pune deoparte intr-un vas.
Se curata prazul, se spala si se taie in felii subtiri.
Se inabusa in oala in 3/4 din cantitatea de unt. Cand prazul s-a inmuiat bine, se adauga faina, se amesteca, apoi se toarna cateva linguri din zeama de zarzavat.
Se lasa sa clocoteasca pana ce prazul este foarte bine fiert.
Se paseaza, iar piureul obtinut se amesteca cu zeama ramasa de la zarzavat si cu laptele.
Se mai lasa cateva minute sa fiarba in clocot, apoi se ia de pe foc, se pune sare dupa gust, se adauga restul de unt si cascavalul sau branza rasa deasupra.

 

 
Supa-crema de praz :
Pseudonim: piure din Pireu (03/23/2011 10:19:31 PM)
Subiect:Supa-crema de praz
Postare:Deoarece autorul (un ilustru necunoscut) nu se identifica, inseamna ca a copiat reteta de pe net, precizand cu tarie ca este de provenienta frantuzeasca, de parca in Oltenia nu cresc praji.

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro