Cauta


 
Fructe de mare Whaterzoi
 (Voturi: 3)

Timp de preparare: 75-80 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

pentru 4 persoane:
4 fire de praz,

4 cepe,
4 morcovi,
4 napi,
12 cartofi,

2 salote
,
2 kg midii,
2 kg somon file,
1 kg peste oceanic,

500 ml (2 pahare) vin alb,
50 g (4 linguri) unt 
1 l smantana slaba
½ legatura marar
½ legatura asmatui
2 varfuri de sofran
sare
piper

 
 
Prazul se curata de frunze si apoi se taie in rondele subtiri.
Ceapa se curata si se feliaza.
Salotele se toaca.
Morcovii si napii se rad grosier.
Cartofii se curata de coaja si se taie in jumatati (daca sunt mici ii lasati intregi).
Somonul file si pestele oceanic se taie in cubulete.
Midiile se curata, se spala si se pun la fiert 5 minute intr-o oala cu apa fierbinte, in care s-a adaugat putina sare.
Mararul si asmatuiul se toaca marunt.
Intr-o oala ovala Emile Henry se topeste untul si se calesc feliile de ceapa si rondelele de praz.
Apoi se adauga jumatatile de cartofi si napul ras.
Se condimenteaza cu sare si se lasa la fiert timp de 20 minute.
Apoi se scoate compozitia si se lasa deoparte.
In aceeasi oala ovala Emile Henry, se pun midiile impreuna cu vinul alb si salotele.
Se acopera cu capacul si se lasa sa fiarba la foc mare pentru 5 minute.
Se separa midiile de sucul rezultat.
Sucul se trece printr-o strecuratoare fina.
Tot in aceeasi oala ovala, se prajesc in unt somonul si pestele oceanic. Apoi se adauga midiile, sucul de la ele, legumele si smantana slaba. Se condimenteaza si se lasa la foc mic pentru 10 minute.
La final se adauga frunzele de asmatui, mararul si sofranul si se da in fiert o data.
Se ia de pe foc, se acopera cu capacul, se lasa sa se raceasca putin si se serveste.

 
Fructe de mare Whaterzoi : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro