Cauta


 
Oyako Chirashi Zushi
 (Voturi: 4)

Timp de preparare: 50 - minute
Specific: Japonez Printer friendly version Printeaza
 

pentru 2 persoane:
1 file somon,
30 g icre de somon,
1 ou,
1 ceasca cu orez,
1 ceasca cu supa de peste (de preferat “dashi soup”),
2 linguri otet,
2 si ½ lingurite zahar,
½ lingurita sare,
1 lingurita vegeta,
1 varf de lingurita amidon alimentar,
seminte de susan,
rozmarin,
pasta de wasabi.

 
 
Inainte de a fi gatit, orezul se clateste si se tine in apa timp de 30 minute.
Intr-o oala se pune supa de peste si orezul si se fierbe in clocot pentru 10 minute.
Se pune capacul si se mai fierbe pentru inca 5 minute.
Se strecoara orezul de supa si se lasa deoparte intr-un recipient.
Intr-un bol se amesteca otetul si sarea cu 2 lingurite de zahar, se adauga semintele de susan si rozmarinul.
Sosul rezultat se toarna peste orez si se lasa sa se raceasca.
Intr-un bol se amesteca un ou intreg cu o jumatate de lingurita de zahar.
Separat, intr-un alt recipient, se amesteca amidonul alimentar cu o lingurita de vegeta si cu putina apa, apoi se toarna in bolul cu oul amestecat cu zahar.
Toata aceasta compozitie se pune intr-o tigaie teflonata si se gateste pentru 5 minute.
Se ia tigaia de pe foc, se scoate continutul intr-o farfurie, se lasa sa se raceasca si se apoi se taie marunt.
Somonul file se condimenteaza cu sare si se prajeste in aceeasi tigaie.
Intr-un bol se “asterne” orezul, se pune deasupra pasta de wasabi, compozitia cu ou si amidon taiata marunt, somonul file si icrele si se serveste.

 
Oyako Chirashi Zushi : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro