Cauta


 
Somon file pane cu varza acra
 (Voturi: 6)

Timp de preparare: 35 - minute
Specific: Frantuzesc Printer friendly version Printeaza
 

pentru 4 persoane:
350 g varza acra,

600 g somon file
,
5 cartofi,
2 oua,
50 g faina,

100 g smantana grasa
,
6 lingurite ulei,
2 lingurite hrean,
sare,
piper.

 
 
Varza acra se spala in apa rece si se usuca pe hartia de bucatarie, apoi se toaca.
Cartofii se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoare.
Fileurile de somon se spala, se curata si se taie in 8 bucati egale.
Intr-un bol mic se amesteca bine smantana impreuna cu hreanul si se lasa deoparte.
Intr-un alt bol se pune varza impreuna cu cartofii rasi, oul intreg si galbenusul de ou.
Se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca bine.
Se imparte acest amestec in 8 portii egale.
Cele 8 fileuri de somon se dau unul cate unul prin faina, apoi se pun fiecare in palma data cu faina si se acopera complet de jur-imprejur fiecare fileu cu amestec de varza cu cartofi (ca la galusti umplute).
Intr-o tigaie se incinge uleiul si se rumeneste, la foc mic, fiecare bucata de somon pane, cate 2 minute pe fiecare parte, apoi se scot si se pun intr-o tava pentru cuptor unsa cu ulei in prealabil.
Se gatesc 15 minute la cuptor, la foc mic.
Se serveste cald cu sosul de smantana si hrean.

Sugestie: Se poate servi si cu salata verde si sfecla rosie in otet.

 
Somon file pane cu varza acra : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro