Cauta


 
Bacalhau No Forno
 (Voturi: 10)

Timp de preparare: 90 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

pentru 6 persoane:
2 kg cartofi,
700-800 g peste cod,

250 g masline,

4 catei usturoi,
5-6 cepe,
15 lingurite ulei de masline,
½ l lapte,
1 lingurita unt,
2 galbenusuri,
pesmet,
sare,
piper,
nucsoara,
boia dulce.

 
Pestele (codul) se pune in apa la desarat cu 24 ore inainte sa fie gatit. Se schimba apa de cateva ori.
Cartofii se curata si se taie felii.
Usturoiul se curata si se taie in felii subtiri.
Cepele se curata, se taie in jumatate si se feliaza.
Masline se scot de samburi si se taie pe jumatate.
Galbenusurile se bat cu telul si se lasa deoparte.
Intr-o oala se fierb cartofii in apa cu sare si se paseaza.
Se adauga laptele si untul si se condimenteaza cu sare si nucsoara.
Intr-o alta oala se fierbe codul in apa cu sare, pentru 25-30 minute.
Se curata de piele, se dezoseaza si se taie in bucati mici.
Intr-o cratita se incinge uleiul de masline si se caleste ceapa si usturoiul, apoi se adauga maslinele si bucatile de peste.
Se condimenteaza cu sare si boia dulce.
Se gateste timp de 10-15 minute la foc mic, amestecand din cand in cand.
Se ia jumatate din cantitatea de piure si se intinde uniform pe fundul unei tavi pentru cuptor.
Apoi se toarna compozitia de peste cu ceapa si se acopera cu cealalta jumatate din piure. Apoi se unge cu gabenusurile.
Deasupra se presara pesmet si se baga la cuptorul incins la 180°C pentru 30-45 minute.
Se serveste cu salata verde si sos vinegreta.

 
Bacalhau No Forno :
Pseudonim: lib (04/13/2010 05:30:27 PM)
Subiect:vdxfn
Postare:foarte bun

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro