Cauta


 
Kugelhopf
 (Voturi: 18)

Timp de preparare: 150 - minute
Specific: German Printer friendly version Printeaza
 

pentru 6-8 persoane:
3 oua
,
350 g faina alba
,
20 g drojdie proaspata,
170 g unt
,
200 ml (1 pahar) lapte,
1 varf de lingurita cu sare,
50 g zahar pudra,
100 g stafide
,
50 g fulgi de migdale
.

 
Se unge o forma rotunda de Kugelhopf cu putin unt, se tapeteaza cu putina faina si se adauga fulgii de migdale.
Se incalzeste laptele intr-o oala mica. Se dizolva apoi drojdia in laptele caldut din oala.
Intr-un bol mare, se pune untul care se paseaza, apoi ouale care se bat usor, dupa care se toarna faina si se amesteca.
Se adauga apoi in bol, sarea, drojdia inmuiata in laptele cald, stafidele si se framanta totul foarte bine.
Continutul rezultat se toarna in forma de Kugelhopf, se acopera cu un prosop umed, curat si se lasa aproximativ o ora si jumatate sa creasca.
Se introduce forma cu aluatul in cuptorul incalzit la 170°C (foc mic) si se lasa sa coaca timp de 1 ora.
Dupa ce s-a copt se scoate din cuptor, se rastoarna din forma pe un platou (vezi Platou rotund Emile Henry 33 cm), se pudreaza cu zaharul pudra si se serveste. Pofta buna!

 
Kugelhopf :
Pseudonim: Anonim (01/12/2012 08:42:20 PM)
Subiect:Reteta
Postare:Nu cred ca reteta este scrisa corect, avand in vedere ca NU are in compozitie nici un gram de zahar, mai ales ca reteta face parte din categoria cozonacului. In al doilea rand, la reteta originala faina este 550 g si 220 g zahar tos (vezi www.youtube.com/How to make Kugelhopf cake). Nu cred ca ai facut aceasta reteta, inainte de a o posta.

Pseudonim: Admin (01/13/2009 10:04:07 AM)
Subiect:Re: i
Postare:Va multumim pentru interesul acordat. Am cautat si am postat pe pagina retetei Kugelhopf o fotografie asa cum ne-ati solicitat. Va asteptam si in continuare sa ne adresati sugestiile si mesajele dumneavoastra.

Pseudonim: ntn_violeta (01/10/2009 09:15:08 PM)
Subiect:i
Postare:interesant dar de ce nu si o fotografie cu produsul pt a ne face o impresie mai cara a ceea ce va putea iesi?!

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro