Cauta


 
Salata Nicoise
 (Voturi: 1)

Timp de preparare: 20-30 - minute
Specific: Frantuzesc Printer friendly version Printeaza
 

Ingrediente pentru salata:
1 salata verde,
350 g rosii cherry,
1 castravete,
2 cartofi fierti,
2-3 oua fierte,
100 g fasole verde,
4-5 fire ceapa verde,
200 g ton,
45 g ansoa,
50 g masline negre,
patrunjel

Ingrediente pentru sos:
2-3 catei de usturoi,
1 lingura mustar Dijon,
1 lingurita sare,
1 lingurita otet balsamic/suc de lamaie,
6 linguri ulei de masline,
tarhon, cimbru, busuioc si menta

 

Imagini ale preparatului

Descriere

Nicoise este o salata traditionala frantuzeasca, ce poartă numele oraşului Nisa, aflat pe Coasta de Azur. Datorita gustului deosebit pe care il are, ea a devenit una dintre cele mai populare salate din lume.

Alfred Heyraud, autorul cartii "La Cuisine à Nice", spunea ca aceasta salata imbina perfect rafinamentul frantuzesc, cu sarmul Mediteranei.

Pentru a reda fidel savoarea retetei originale, este neaparata nevoie sa prepari sosul cu usturoi si plante aromatice proaspete, iar lipsa unui singur ingredient te va impiedica oarecum sa te bucuri de armonia si finetea gustului acestui preparat.

Mod de preparare

Prepararea sosului:
Se amesteca sarea cu usturoiul pisat pana se face ca o pasta. Se adauga mustarul, otetul/sucul de lamaie, piperul macinat si se amesteca in continuare. La final, se adauga uleiul de masline si plantele aromatice tocate marunt. Se amesteca, din nou, pana se omogenizeaza.

Prepararea salatei:
Frunzele de salata se spala si se taie in bucati mari, apoi se asaza in farfurie sau in bolul pentru salata, dupa care se stropesc cu cateva lingurite de sos.

Peste frunzele de salata se pun feliile de castravete si rosii, peste care se pune din nou putin sos. Se adauga apoi ceapa verde, taiata marunt, feliile de cartofi fierti si fasolea verde, fiarta sau calita.

Deasupra, se pun bucatile de ou fiert si tonul maruntit, peste care se toarna si restul de sos. Salata se orneaza cu fileul de ansoa, maslinele fara samburi, taiate marunt si patrunjelul tocat.

Pofta buna.

 


 
Salata Nicoise : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro