Cauta


 
Terina de peste file cu fasole boabe
 (Voturi: 3)

Timp de preparare: 80-100 - minute
Specific: Frantuzesc Printer friendly version Printeaza
 

pentru 6 persoane:
1 kg merluciu file,
8 fileuri de chefal (sau rosioara),
400 g de fasole boabe congelata,
100 g de unt,
250 ml de lapte,
3 felii paine fara coaja,
4 oua,
300 ml de smantana,
1 praf de nucsoara,
sare,
piper.

 
Se pune la fiert fasolea boabe pentru 5 minute intr-o oala Emile Henry cu apa sarata, apoi se scurge.
Se fierbe laptele intr-o alta oala. Se farmiteaza painea si se adauga in oala cu lapte fiert, apoi se scurge laptele bine si se usuca painea ramasa la flacara mica.
Se da merluciul file prin mixer impreuna cu ouale, 50 gr de unt, si painea uscata.
Se adauga smantana si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara, apoi se amesteca pentru omogenizare.
Se preincalzeste cuptorul la 180°C.
Se topeste 30 g de unt intr-o tigaie si se prajesc fileurile de chefal (sau rosioara) pe fiecare parte, timp de un minut. Apoi se scurg de ulei pe hartia de bucatarie.
Se unge vasul Terrine Emile Henry, cu restul de unt si se pun straturi alternative de pasta de merluciu, fileuri de chefal (rosioara) si fasole boabe. Ultimul strat se indeasa bine in tava.
Se lasa la cuptor pentru 1 ora in bain-marie.
Se lasa sa se raceasca in tava apoi se pune in frigider.
Se taie in felii subtiri si se serveste rece.
Se insoteste cu un sos de verdeturi.

 
Terina de peste file cu fasole boabe : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro