Cauta


 
Pate de iepure
 (Voturi: 38)

Timp de preparare: 150 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

pentru 4 persoane:

spatele si pulpele de la un iepure,
200 g file de porc,
100 g bacon,
1 felie de sunca afumata,
700 ml vin rosu,
100 ml coniac,
2 cepe mici,
3 catei de usturoi,
1 legatura de patrunjel,
2 oua,
3 foi de dafin,
sare,
piper.

 
Se dezoseaza spatele si pulpele si se taie carnea in cubulete. Se sareaza si se pipereaza usor.
Se prepara un amestec din vin rosu, coniac si foi de dafin si se lasa carnea la marinat peste noapte.
A doua zi se pune carnea de iepure la scurs inainte de preparare.
Intre timp se toaca si se amesteca impreuna intr-un bol, fileul de porc, baconul, sunca afumata, usturoiul, ceapa si patrunjelul.
Se asezoneaza si se leaga compozitia adaugand oua si putin din marinata preparata.

Se aseaza intr-un vas terina (vas rectangular adanc cu capac, din lut smaltuit sau fonta), intai un strat din amestecul de carne de porc si sunca, apoi se pune un strat de carne de iepure si asa mai departe, pana ce toate ingredientele vor fi folosite. Se acopera cu capacul (se poate folosi si o pasta facuta din faina si apa, pentru ermetizare).
Se pune vasul la bain-marie (pe plita intr-o cratita mai mare umpluta cu apa in asa fel incat vasul sa fie scufundat pe jumatate) si se gateste timp de 2 ore la 150°C.
Se lasa apoi, dupa ce se raceste, la frigider cel putin 24 ore inainte de a se servi felii. Pofta buna!

 
Pate de iepure : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro