Cauta


 
Salata Caesar
 (Voturi: 7)

Timp de preparare: 20-25 - minute
Specific: Frantuzesc Printer friendly version Printeaza
 

pentru 4 persoane:
1 salata,
3 oua,
3 catei de usturoi,
8 linguri de ulei de masline,
4 file ansoa,
1 mana de arpagic,
1 lamaie,
tarhon,
piper.
Pentru crutoane:
1 lingura ulei de masline,
1 lingura unt,
10 felii (200 g) de paine fara coaja,
9 linguri de parmezan razuit.

 

 

Se spala salata si se lasa la frigider pana pregatim si celelalte ingrediente.
Se fierb 2 oua tari care se taie in patru. Se lasa deoparte.
Se taie painea cubulete.
Se stoarce lamaia.
Usturoiul se curata si se piseaza.

Pentru prepararea crutoanelor se incalzeste uleiul impreuna cu untul intr-o cratita la foc potrivit.
Se adauga si se prajeste painea cubulete pe toate partile, apoi se pun intr-un bol.
Se adauga parmezanul ras peste paine si se amesteca bine. Se acopera si se lasa deoparte.

Sucul de lamaie si usturoiul impreuna cu oul crud si putin ulei de masline se amesteca bine intr-un alt bol.
Se imparte acest amestec in mod egal in alte 4 boluri.

Se taie salata si fileurile de ansoa.
Se pun in cantitati egale in cele 4 boluri cu sos impreuna cu bucatile de oua fierte tari.
Se amesteca si se adauga crutoanele.
Se taie arpagicul si tarhonul apoi se presara peste salata.
Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se serveste.

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
Salata Caesar :
Pseudonim: cvicvas@yahoo.com (01/22/2012 07:47:08 PM)
Subiect:caesar
Postare:Cu siguranta aceasta nu are nici o legatura cu salata Caesar, asa cum o spun si cei ce au mai postat comentarii, in concluzie eu o stiu avand ca baza in compozitie: salata verde,cateva rosii felii,,suc lamaie,ulei masline,sare,piper peste care punem dressing (ou,patrunjel,mustar, dijon ,suc Worcester,smantana )parmesan si cubulete piept pui gril si cateva fasii de kaizer trase la tigae.se serveste cu focaccia. Cam atat ,poate mi-a scapat ceva dar asa o stiu eu.

Pseudonim: Edward_paul_2000@yahoo.com (07/12/2010 02:31:55 PM)
Subiect:Adevarata SALATA CAESAR
Postare:Crearea salatei este atribuită în general restauratorului Cezar Cardini (italian născut în Mexic). Cardini locuia în San Diego, dar, de asemenea, lucra în Tijuana unde a evitat restricţiile prohibiţiei. Aşa cum fiica sa Rosa (1928-2003) spunea, tatăl ei a inventat aceasta salată când de 4 Iulie 1924 proviziile din bucătărie erau epuizate. Cardini a făcut salata cu ce a avut, adăugând flerul dramatic. O salată Caesar are în compoziţie salată verde şi crutoane, parmesan, suc de lămâie, ulei de măsline, ou, hamsii, sos Worcestershire, muştar Dijon, usturoi, pătrunjel, sare de mare şi piper negru. Pentru dressing: Gălbenuşul de ou, linguriţa de muştar, hamsiile şi căţelul de usturoi tocat se amestecă în blend-er, între timp adăugându-se sucul de lămâie, uleiul de măsline şi parmesanul ras. Mod de preparare: Întrun vas pentru salată pune câteva frunze de salată verde, parmesan ras (coji mari), crutoanele şi hamsiile. Toarnă apoi dressing-ul şi amestecă. Deasupra împrăştie pătrunjelul tocat.

Pseudonim: theo (06/05/2010 08:48:22 PM)
Subiect:mai sunt si alte variante
Postare:la sosul pentru salata caesar se pune mustar, galbenus de ou, anchoa, ustoroi si parmezan. Se mai poate adauga putin sos Worchestershire. Sosul este totul. Dar si reteta de aici pare OK. Daca o face cineva, sa ne spuna cum a iesit.

Pseudonim: Laur (08/26/2009 09:13:47 PM)
Subiect:aste e originalul
Postare:Reteta originala nu contine pui. La reteta originala, care este prezentata aici pot aparea variatii: cu pui, cu creveti, cu capere, cu somon. oricum sosul este cel mai important! Si numele nu vine de la imparatul Cezar, ci de la numele bucatarului care a inventat-o.

Pseudonim: anyagia (08/06/2009 10:49:32 PM)
Subiect:caesar
Postare:salata caesar pe care o comand mereu nu contine ou nici ansoa.contine filet de pui crocant, rosii cherry.parmezanul si dressingul face salata" magnifique".crutoanele prefer sa le fac la cuptor.

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro